Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka na jeden kęs. Idealnie komponują się podane z zimową herbatą.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 77
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 149
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 60
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 61
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 77
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 149
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 60
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 61
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Blaszki do pieczenia wyłóż papierem.
Cytryny umyj, a następnie sparz gorącą wodą. Wytrzyj do sucha. Za pomocą tarki zetrzyj skórkę.
Przygotuj dwie duże miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej za pomocą miksera połącz masło i cukier, następnie wbij jajko. Pod sam koniec dodaj sok z cytryny i skórkę.
Suche składniki przesyp do miski z mokrymi i dokładnie wymieszaj za pomocą szpatułki.
Z powstałego ciasta uformuj kulki. Wyłóż je na blaszkę w odstępach 1,5 cm i rozgnieć za pomocą łyżki.
Ciasteczka piecz 10-13 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wypieki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.