Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka na jeden kęs. Idealnie komponują się podane z zimową herbatą.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 917
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 117
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2906
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11977
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 917
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 117
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2906
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Blaszki do pieczenia wyłóż papierem.
Cytryny umyj, a następnie sparz gorącą wodą. Wytrzyj do sucha. Za pomocą tarki zetrzyj skórkę.
Przygotuj dwie duże miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej za pomocą miksera połącz masło i cukier, następnie wbij jajko. Pod sam koniec dodaj sok z cytryny i skórkę.
Suche składniki przesyp do miski z mokrymi i dokładnie wymieszaj za pomocą szpatułki.
Z powstałego ciasta uformuj kulki. Wyłóż je na blaszkę w odstępach 1,5 cm i rozgnieć za pomocą łyżki.
Ciasteczka piecz 10-13 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wypieki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.