Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka na jeden kęs. Idealnie komponują się podane z zimową herbatą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9098
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Blaszki do pieczenia wyłóż papierem.
Cytryny umyj, a następnie sparz gorącą wodą. Wytrzyj do sucha. Za pomocą tarki zetrzyj skórkę.
Przygotuj dwie duże miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W drugiej za pomocą miksera połącz masło i cukier, następnie wbij jajko. Pod sam koniec dodaj sok z cytryny i skórkę.
Suche składniki przesyp do miski z mokrymi i dokładnie wymieszaj za pomocą szpatułki.
Z powstałego ciasta uformuj kulki. Wyłóż je na blaszkę w odstępach 1,5 cm i rozgnieć za pomocą łyżki.
Ciasteczka piecz 10-13 minut lub do momentu, aż brzegi będą rumiane. Pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Wypieki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.