Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe ciasto z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie cukinii. Połączenie cukinii i cytryny dobrze do siebie pasuje. Ciasto jest delikatne, aromatyczne i puszyste. Nie trzeba używać miksera, składniki mieszamy tak jak na muffinki. Ciasto cytrynowe z cukinii to fajna propozycja na szybki deser.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1288
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 727
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4547
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1288
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 727
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4547
Składniki
Wszystkie składniki wyłóż wcześniej - powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski dodać suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, drobny cukier i wymieszać. Do drugiej miski dodać składniki mokre: jajka, olej, cukinię, skórkę z cytryny i połączyć razem.
Następnie składniki suche dodać do składników mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Tak przygotowane ciasto wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary: 20x30 cm) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, funkcja góra-dół na 45 - 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!