Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe ciasto z cukinii to świetny sposób na wykorzystanie cukinii. Połączenie cukinii i cytryny dobrze do siebie pasuje. Ciasto jest delikatne, aromatyczne i puszyste. Nie trzeba używać miksera, składniki mieszamy tak jak na muffinki. Ciasto cytrynowe z cukinii to fajna propozycja na szybki deser.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3765
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2126
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5586
Składniki
Wszystkie składniki wyłóż wcześniej - powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski dodać suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, drobny cukier i wymieszać. Do drugiej miski dodać składniki mokre: jajka, olej, cukinię, skórkę z cytryny i połączyć razem.
Następnie składniki suche dodać do składników mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Tak przygotowane ciasto wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary: 20x30 cm) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, funkcja góra-dół na 45 - 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!