Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik o wyraźnie cytrynowym aromacie i smaku. Serdecznie polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cytryny sparzyć. Skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć do miseczki. Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem na puszysta masę. Dodawać po jednym jajku i nadal miksować. Dodać skórkę z cytryn i sok. Zmniejszyć obroty miksera i delikatnie wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Większość ciasta wyłożyć do foremki i rozsmarować. Do nowej miski dać zmielony trzy razy twaróg. Dodać pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do foremki. Na wierzchu rozsmarować resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-70 minut. Wierzch można przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia.
Dopiero wtedy polukrować i przyozdobić kandyzowaną skórką cytrynową.