Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne delikatne ciasto,które każdemu się udaje ....... Polecam...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Biszkopt pieczemy 15- 20 minut Najlepiej, sprawdzić gotowość biszkoptu długim patyczkiem od szaszłyków czy ciasto jest upieczone Przygotowanie : Ubić śmietanę z cukrem, waniliowym( mikserem )dodać żelatynę (żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody gdy napęcznieje rozpuścić ) żelatynę dodajemy płynną i chłodną . Następnie do śmietany dodajemy startą białą czekoladę na grubych oczkach na koniec dodajemy cukier puder ,wszystko delikatnie mieszamy . Tak przygotowaną masę wylać na nakropiony biszkopt,ułożyć biszkopty czekoladą do góry w równych odstępach wstawić do lodówki . Gdy śmietana dobrze stężeje, wylać tężejącą,galaretkę cytrynową. Blacha 40x26 Smacznego!!!