Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne delikatne ciasto,które każdemu się udaje ....... Polecam...
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4635
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4635
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Biszkopt pieczemy 15- 20 minut Najlepiej, sprawdzić gotowość biszkoptu długim patyczkiem od szaszłyków czy ciasto jest upieczone Przygotowanie : Ubić śmietanę z cukrem, waniliowym( mikserem )dodać żelatynę (żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki wody gdy napęcznieje rozpuścić ) żelatynę dodajemy płynną i chłodną . Następnie do śmietany dodajemy startą białą czekoladę na grubych oczkach na koniec dodajemy cukier puder ,wszystko delikatnie mieszamy . Tak przygotowaną masę wylać na nakropiony biszkopt,ułożyć biszkopty czekoladą do góry w równych odstępach wstawić do lodówki . Gdy śmietana dobrze stężeje, wylać tężejącą,galaretkę cytrynową. Blacha 40x26 Smacznego!!!