Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto urodzinowe wymyślone i pyszne.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 27
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 478
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 989
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 27
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 478
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 989
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Składniki
wykonanie : Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 30 - 35 minut(do czasu suchego patyczka).
wykonanie : Z litra mleka odlać 2 szklanki, dodać je do słoika razem z cukrem, kaszą i budyniami(wymieszać). Resztę mleka zagotować, gdy już się gotuje dodać wymieszaną zawartość ze słoika i gotować do powstania gęstej masy(wystudzić). W misce zmiksować margarynę i dodawać po łyżce wystudzonej masy.
wykonanie całości : Biszkopt jest z dużej blachy, wystudzony przekroić na pół, dolną część nasączyć zrobioną kawą rozpuszczalną, położyć masę budyniową, przykryć drugą częścią ciasta także ją nasączyć, wstawić do lodówki. Można polać gotową polewą lub swojską.