Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam śliwki w czekoladzie, a czeko-śliwka po prostu rozpływa się w ustach :-) można używac jej do naleśników, placuszków, przekładania ciast lub zjeśc ze świezym pieczywem :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 603
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14546
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 603
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 924
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14546
Składniki
Śliwki umyć, usunąc pestki, pokroic na ćwiartki i zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Przelać do garnka, wsypać cukier, wymieszac i smażyć na małym ogniu ok. 2,5 godz. (co jakis czas mieszając aby masa się nie przypaliła i nie przywarła do dna), aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie dodać cukier waniliowy i kakao, wymieszać i smażyć jeszcze ok. 10 min. Gorące przekładać do słoików.