Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam to ciacho dla dzieci bo jesteśmy maniakami czekolady
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 653
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1149
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 742
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113244
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 653
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1149
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 742
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę siekamy z masłem dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy ciasto. Połowę ciasta wykładamy na dno tortownicy o średnicy 28 cm. Ja resztę ciasto zamroziłam sobie :) Nakłuwamy ciasto i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Ciasto trzymałam około 15min do momentu aż było lekko złote. Studzimy
Masa czekoladowa: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Suche składniki mieszamy dodajemy jajka i żółtko. Miksujemy wszystko. Stopniowo dolewamy czekoladę dalej miksując. Wylewamy na ostudzone ciasto kruche i ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.