Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, bez pieczenia, z mocno czekoladowym kremem i wiśniami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli. Ubić śmietanę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Zmiksować ser z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać.
Dowolny spód (ja wykorzystałam 1 blat biszkoptu od tortu) włożyć do tortownicy i obłożyć rurkami waflowymi. W środek wyłożyć część kremu czekoladowego. Następnie ułożyć dość gęsto drążone wiśnie (mogą być wcześniej namoczone np. w spirytusie), a na to resztę kremu.
Dobrze schłodzić. Najlepiej kilka godzin.
SMACZNEGO!