Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe kruche ciasto!!!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1544
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 129
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 784
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1544
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 129
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni. W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao z czekoladą. Dodajemy masło i żółtka. Zagniatamy i formujemy wałek, który dzielimy na dwie części: większa 2/3 i mniejsza 1/3 całego ciasta. Zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 20 min. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy kaszą manną. Większy kawałek ciasta trzemy na tarce o dużych oczkach wprost do tortownicy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 min. Studzimy po wyciągnięciu z piekarnika. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki następnie wykładamy na przestudzone ciasto. Z białek ubijamy pianę, do której pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Pianę wykładamy na jabłka. Na wierzch ucieramy na tarce resztę ciasta. Pieczemy 40 - 45 min. w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO!!!