Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka z mrożonymi owocami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Z mąki, połowy masła, jajka i cukru robimy kruche ciasto. ( nie napisałam ile dodać cukru ponieważ to zależy od indywidualnego smaku ). Ciasto odstawić na 30 min do lodówki następnie upiec.
Mrożone owoce zagotować, dodać kisiel ( chociaż muszą być kwaśne to jednak należy dodać trochę cukru aby nie były zbyt kwaśne ).
Czekoladę z 2 łyżkami masła rozpuścić w rondelku, dodać śmietanę, chwilkę pogotować * napisałam 200-250 g czekolady - to zależy od czekolady, jeśli ma dużo % kakao wystarczy 200 g na taką ilość śmietany.
Na upieczone i ciepłe ciasto wyłożyć "żel" owocowy ( jest dość gęsty więc lepiej się rozprowadza na ciepłym cieście) zalać musem czekoladowym, schłodzić w lodówce ( aż czekolada stężeje) I zajadać :)