Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka z mrożonymi owocami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Z mąki, połowy masła, jajka i cukru robimy kruche ciasto. ( nie napisałam ile dodać cukru ponieważ to zależy od indywidualnego smaku ). Ciasto odstawić na 30 min do lodówki następnie upiec.
Mrożone owoce zagotować, dodać kisiel ( chociaż muszą być kwaśne to jednak należy dodać trochę cukru aby nie były zbyt kwaśne ).
Czekoladę z 2 łyżkami masła rozpuścić w rondelku, dodać śmietanę, chwilkę pogotować * napisałam 200-250 g czekolady - to zależy od czekolady, jeśli ma dużo % kakao wystarczy 200 g na taką ilość śmietany.
Na upieczone i ciepłe ciasto wyłożyć "żel" owocowy ( jest dość gęsty więc lepiej się rozprowadza na ciepłym cieście) zalać musem czekoladowym, schłodzić w lodówce ( aż czekolada stężeje) I zajadać :)