Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser w zaledwie 20 min. bez użycia miksera. Czekoladowe babeczki z Oreo i czekoladą świetnie sprawdzą się do kubka mleka, czy do porannej kawy. Jeśli lubisz szybkie i łatwe przepisy, to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie!!!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 144
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 144
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiej przez sitko do miski. Wsyp cukier i wymieszaj łyżką tylko do połączenia. Następnie do składników sypkich wlej składniki mokre, czyli mleko, roztopione i przestudzone masło, oraz wbij jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką rózgową do połączenia. Papilotki silikonowe spryskaj olejem na dnie i wrzuć do każdej po jednym ciasteczku oreo. Do każdej papilotki włóż jedną łyżkę ciasta – kostkę czekolady – łyżkę ciasta. Tak przygotowane babeczki wrzuć do piekarnika i piecz 15 min. w 180 °C. Na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu, wyjmij z papilotek i ułóż na talerzu do góry nogami. Smacznego!!!