Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam desery z dodatkiem warzyw ! Po pierwsze dzięki nim bezglutenowe wypieki są bardziej wilgotne i dłużej świeże. Po drugie przemycamy zdrowe, dobroczynne witaminy i składniki odżywcze. Tym razem zapraszam na wilgotne, intensywnie czekoladowe, syte oraz mięsiste brownie.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20-22 cm wyłóż starannie papierem do pieczenia.
Cukinię wraz ze skórką zetrzyj na małych oczkach i odciśnij na sitku z nadmiaru wody. Powinno powstać około 135- 140 g SUCHEJ cukinii
Do dużej miski przesiej porcje mąk, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszaj starannie.
Czekoladę połam na kostki i wraz z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw do ostygnięcia.
Całe jajka wbij do dużej miski i utrzyj wraz z cukrem na jasną oraz puszystą masę.
Wciąż miksując na wysokich obrotach jajeczną masę, wlewaj małym strumieniem czekoladę.
Zmniejsz obroty miksera do najniższych, wsypuj partiami porcje cukinii, a następnie suche składniki
Gotowe ciasto przełóż do formy i piecz w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez około 25-30 minut, do suchego patyczka
Schłodzoną śmietanę ubij wraz z cukrem pudrem na sztywno. Dodaj bardzo schłodzony serek mascarpone. Zmiksuj na najwolniejszych obrotach, do połączenia składników.
Przestudzone ciasto udekoruj kremem oraz sezonowymi owocami.