Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie z malinami to idealny deser dla miłośników czekolady i świeżych owoców. Przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom, dlatego śmiało przygotuj to ciasto na urodziny czy np. Dzień Dziecka. Połączenie mocnego smaku czekolady z lekko kwaskowatymi malinami jest obłędne! Prosty przepis, tylko kilka składników i gotowe.
Forma prostokątna 21 cm x 28 cm lub kwadratowa 24 x 24 cm
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 994
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1325
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 315
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6225
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 994
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1325
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 315
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6225
Składniki
Z czekolady gorzkiej 64% odłam dwie kostki (zostaw na później), a pozostałą część połam na mniejsze kawałki. Pokrusz też drugą czekoladę gorzką 70%. Przygotuj średniej wielkości garnek i na małym ogniu rozpuść w nim masło. Wrzuć kawałki czekolad i cały czas mieszaj, aż do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy. Odstaw z palnika do lekkiego wystudzenia.
Przygotuj oddzielną miskę. Wbij do niej jajka i wsyp cukier. Miksuj krótko i wlej do nich roztopioną czekoladę. Miksuj dalej do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Następnie wsyp mąkę, sól i zmiksuj - powstanie ciasto.
Wyjmij prostokątną lub kwadratową formę i wyłóż dokładnie papierem do pieczenia. Ciasto przelej do blachy. Na wierzch zetrzyj na małych oczkach, odłożone na początku dwie kostki czekolady. Maliny ułóż w cieście, delikatnie wciskając je w masę (kilka możesz zostawić do dekoracji).
Piekarnik rozgrzej do 160 stopni Celsjusza. Wstaw formę i piecz przez ok. 35 minut. Po tym czasie wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki. Podaj udekorowane świeżymi malinami, miętą i bitą śmietaną lub cukrem pudrem.