Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie czekoladowe, proste w przygotowaniu, mocno czekoladowe, ale nie za słodkie. Czekoladowe groszki można zastąpić samą startą czekoladą.
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 112
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 43
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 51
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 809
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 112
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 43
Kluseczki z kaszki kukurydzianej z dodatkiem parmezanu, czosnku i ziół to pro...
Odsłon: 51
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 809
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą (około 1/4 łyżeczki) soli.
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą (około 1/4 łyżeczki) soli.
Masło roztopić w rondlu o grubym dnie (nie przypalić) i jeszcze gorące utrzeć mikserem w misce razem z kakao. Do gładkiej masy powoli wmiksować cukier oraz maślankę. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas miksując.
Masło roztopić w rondlu o grubym dnie (nie przypalić) i jeszcze gorące utrzeć mikserem w misce razem z kakao. Do gładkiej masy powoli wmiksować cukier oraz maślankę. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas miksując.
Do gładkiego ciasta wmieszać groszki i starte wiorki czekoladowe. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem nakładać ciasto. Jest ono dość kleiste i bardzo gęste, więc nakładałam je łyżką do lodow, zanurzając ją co jakiś czas na sekundę we wrzątku. Pomiędzy ciastkami zostawiać spore odstępy.
Piec w temperaturze 180stC przez około 12 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić najpierw nie zdejmując z blachy, a następnie kiedy trochę stwardnieją, wystudzić zupełnie na kratce.