Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka czekoladowe, które przygotujecie w maksymalnie 30 minut (razem z pieczeniem). Są pyszne, bardzo czekoladowe i idealne na każdą okazję! Świetne jako drugie śniadanie ze szklanką mleka lub jako deser do kawy. Przepis podaję w wersji glutenowej i bezglutenowej, dla każdego coś dobrego!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6945
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30417
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29177
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6945
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30417
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29177
Składniki
Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki - można użyć noża lub malaksera. Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, pokrojone na mniejsze kawałeczki zimne masło oraz miód i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była za gęsta/twarda, dodajemy mleko i zagniatamy ciasto. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy dokładnie.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lub większe) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 minut w 180 st. C. Studzimy i zajadamy!