Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka czekoladowe, które przygotujecie w maksymalnie 30 minut (razem z pieczeniem). Są pyszne, bardzo czekoladowe i idealne na każdą okazję! Świetne jako drugie śniadanie ze szklanką mleka lub jako deser do kawy. Przepis podaję w wersji glutenowej i bezglutenowej, dla każdego coś dobrego!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Czekoladę siekamy na drobne kawałeczki - można użyć noża lub malaksera. Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, pokrojone na mniejsze kawałeczki zimne masło oraz miód i dokładnie mieszamy. Gdyby masa była za gęsta/twarda, dodajemy mleko i zagniatamy ciasto. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy dokładnie.
Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lub większe) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 minut w 180 st. C. Studzimy i zajadamy!