Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą super mięciutkie i są super czekoladowe.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44636
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182051
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 227
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44636
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182051
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 227
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z sodą Masło roztopić w garnuszku i gorące wlać do miski, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. Dodać brązowy cukier, cukier waniliowy oraz maślankę i miksować. Powoli wsypywać mąkę nadal mieszając mikserem. Wrzucić posiekaną czekoladę, wymieszać. Powstanie dość klejące i gęste ciasto. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, około pół łyżki na 1 ciastko, pozostawiając spore odstępy. Ja sobie tą porcję ostatnio zdejmowałam z łyżki formowałam kulkę i tylko trochę spłaszczałam. Do ciasta można dodać też nieco startej skórki pomarańczowej będzie jeszcze bardziej aromatycznie. Pieczemy je w 180stopniach przez 10-12 minut.