Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą super mięciutkie i są super czekoladowe.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z sodą Masło roztopić w garnuszku i gorące wlać do miski, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. Dodać brązowy cukier, cukier waniliowy oraz maślankę i miksować. Powoli wsypywać mąkę nadal mieszając mikserem. Wrzucić posiekaną czekoladę, wymieszać. Powstanie dość klejące i gęste ciasto. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, około pół łyżki na 1 ciastko, pozostawiając spore odstępy. Ja sobie tą porcję ostatnio zdejmowałam z łyżki formowałam kulkę i tylko trochę spłaszczałam. Do ciasta można dodać też nieco startej skórki pomarańczowej będzie jeszcze bardziej aromatycznie. Pieczemy je w 180stopniach przez 10-12 minut.