Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wychodzą super mięciutkie i są super czekoladowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z sodą Masło roztopić w garnuszku i gorące wlać do miski, dodać kakao i zmiksować na gładką masę. Dodać brązowy cukier, cukier waniliowy oraz maślankę i miksować. Powoli wsypywać mąkę nadal mieszając mikserem. Wrzucić posiekaną czekoladę, wymieszać. Powstanie dość klejące i gęste ciasto. Ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, około pół łyżki na 1 ciastko, pozostawiając spore odstępy. Ja sobie tą porcję ostatnio zdejmowałam z łyżki formowałam kulkę i tylko trochę spłaszczałam. Do ciasta można dodać też nieco startej skórki pomarańczowej będzie jeszcze bardziej aromatycznie. Pieczemy je w 180stopniach przez 10-12 minut.