Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-10-2015
bardzo czekoladowe, aromatyczne, z wierzchu chrupiące, w środku miękkie, z kawałkami czekolady rozpływającymi się w ustach ... według mnie idealne ciastka czekoladowe :-)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5227
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34471
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113795
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5227
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34471
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113795
Składniki
Masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać wszystkie suche składniki i zmiksować do połączenia składników. Dodać pokrojoną w drobne kawałki czekoladę, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczyć i ułozyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
Piec w temp. 175 stopni ok. 15 min. Należy obserwować ciastka i uważać aby się nie przypaliły, powinny być delikatnie elastyczne, niezbyt suche, bo kiedy wystygną będą wysuszone. Smacznego :-)
Z podanych proporcji wyszło mi 30 szt.