Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-10-2015
bardzo czekoladowe, aromatyczne, z wierzchu chrupiące, w środku miękkie, z kawałkami czekolady rozpływającymi się w ustach ... według mnie idealne ciastka czekoladowe :-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326845
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17076
Składniki
Masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać wszystkie suche składniki i zmiksować do połączenia składników. Dodać pokrojoną w drobne kawałki czekoladę, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczyć i ułozyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
Piec w temp. 175 stopni ok. 15 min. Należy obserwować ciastka i uważać aby się nie przypaliły, powinny być delikatnie elastyczne, niezbyt suche, bo kiedy wystygną będą wysuszone. Smacznego :-)
Z podanych proporcji wyszło mi 30 szt.