Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pierwszy raz zrobiłam to ciasto, dzieci nie mogły uwierzyć, że w środku są buraczki. Tak bardzo im smakowało, że od tamtej pory robiłam je już kilka razy. Ostatnio zachwycili się nim również nasi sąsiedzi. W środku jest lekko wilgotne, a polane polewą czekoladową, po prostu rozpływa się w ustach. :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85318
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2613
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4127
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7170
Składniki
Ugotowane i obrane buraki zmiksować razem z olejem na mus.
Jajka ubić mikserem na puszystą masę. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, cukier waniliowy i sól. Porcjami dodawać do jajek i zmiksować. Połączyć z musem buraczanym.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto wlać do formy i wyrównać powierzchnię. Piec ok. 75-80 minut.
Upieczone ciasto studzić w formie ok. 30 minut. Potem wyjąć i ostudzić całkowicie. Można polać polewą lub oprószyć kakao. Smacznego :)