Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe :-) miękkie, sprężyste, choć wygląda na zakalec, zakalcem nie jest. cukinia nie jest wyczuwalna ale nadaje dużej wilgotności ciastu.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2733
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 203
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2733
Składniki
Masło utrzeć na puch, dodawać powoli olej, miksować. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować. Dodać kolejno jajka, nie przerywając ucierania. Następnie dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, wymieszać. Na koniec dodać startą cukinię i pokrojoną na kawałki czekoladę, wymieszać wszystko łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą (ja użyłam blachę 33cmx22cm). Piec ok. 35-40 min. w temp. 160 stopni do tzw. suchego patyczka. Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać. Posmarować placek. Smacznego :-)