Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe :-) miękkie, sprężyste, choć wygląda na zakalec, zakalcem nie jest. cukinia nie jest wyczuwalna ale nadaje dużej wilgotności ciastu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Składniki
Masło utrzeć na puch, dodawać powoli olej, miksować. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować. Dodać kolejno jajka, nie przerywając ucierania. Następnie dodawać mąkę na zmianę z jogurtem, wymieszać. Na koniec dodać startą cukinię i pokrojoną na kawałki czekoladę, wymieszać wszystko łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą (ja użyłam blachę 33cmx22cm). Piec ok. 35-40 min. w temp. 160 stopni do tzw. suchego patyczka. Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać. Posmarować placek. Smacznego :-)