Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pierwszej wersji miało to być ciasto pokrojonymi gruszkami ale pomyślałam, że nie zaszkodzi lekko zaszaleć i zapiekłam w cieście całe gruszki. Ciacho prezentuje się fajnie i super smakuje. Proste a jakie efektowne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17339
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3223
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17339
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3223
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Gruszki umyć, obrać i delikatnie usunąć gniazda nasienne zostawiając ogonki. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z obydwoma cukrami. Następnie na najmniejszych obrotach miksując dodawać po jednym żółtku. Teraz resztę czynności wykonywać cały czas na najniższych obrotach. Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Następnie wlać olej i wymieszać ciasto.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą ( ja użyłam tortownicy z silikonowym bokiem więc posmarowałam tylko dno ). Ciasto wylać do przygotowanej formy, na środek wcisnąć jedną gruszkę i resztę wcisnąć koliście dookoła środkowej zostawiając odstępy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.