Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, delikatne i puszyste ciasteczka czekoladowe, które doskonale komponują się z popołudniową kawką. Czekoladowe cookies świetnie sprawdzą się także jako energetyczna przekąska w ciągu dnia.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18814
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9522
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 94
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18814
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9522
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 94
Składniki
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ale nie dopuszczamy do zagotowania - studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera i dodajemy ziarenka wanilii.
Do ubitych jajek i cukru dodajemy ostudzone masło oraz czekoladę i ponownie miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Do powstałej masy dodajemy obie mąki i odrobinę sody oczyszczonej. Wszystko dokładnie mieszamy, a ciasto wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie, za pomocą łyżki (ciasto jest dość kleiste) wykładamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka układamy w dużych odstępach, gdyż dość sporo urosną.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 9 - 10 minut.
Życzę smacznego! :)