Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, czekoladowe, rozpływające się w ustach mini serniczki :-)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3806
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 243
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 219
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3806
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 243
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 219
Składniki
Twaróg i miód (płynny) zmiksować, by nie było grudek. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką i mleczną, zmiksować. Dodać rum, wsypać płatki migdałów i zmiksować. Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny aby stwardniała. Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej, odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-)