Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, czekoladowe, rozpływające się w ustach mini serniczki :-)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Twaróg i miód (płynny) zmiksować, by nie było grudek. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką i mleczną, zmiksować. Dodać rum, wsypać płatki migdałów i zmiksować. Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny aby stwardniała. Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej, odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-)