Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, czekoladowe, rozpływające się w ustach mini serniczki :-)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15677
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15677
Składniki
Twaróg i miód (płynny) zmiksować, by nie było grudek. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką i mleczną, zmiksować. Dodać rum, wsypać płatki migdałów i zmiksować. Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny aby stwardniała. Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej, odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-)