Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i wilgotne ciasto z chrupiącą gruszką.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182163
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182163
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Zmiksować.Następnie wlać olej,wodę i zapach.Zmiksować.Wsypywać stopniowo przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Zmiksować.Gruszkę obrać i pokroić na cienkie plasterki.Do przygotowanej tortownicy z kominem nalać ok 1/3 części ciasta i ułożyć gruszkę,posypać migdałami...zalać kolejną porcją ciasta...i znów ułożyć gruszkę i migdały...nalać ciasto.Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika ( 180 ) i piec ok 1 godz. Po upieczeniu nakłuć wykałaczką i sprawdzić czy ciasto jest upieczone.Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO