Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i wilgotne ciasto z chrupiącą gruszką.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 626
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17324
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3211
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 626
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17324
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3211
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 190
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Zmiksować.Następnie wlać olej,wodę i zapach.Zmiksować.Wsypywać stopniowo przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Zmiksować.Gruszkę obrać i pokroić na cienkie plasterki.Do przygotowanej tortownicy z kominem nalać ok 1/3 części ciasta i ułożyć gruszkę,posypać migdałami...zalać kolejną porcją ciasta...i znów ułożyć gruszkę i migdały...nalać ciasto.Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika ( 180 ) i piec ok 1 godz. Po upieczeniu nakłuć wykałaczką i sprawdzić czy ciasto jest upieczone.Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO