Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i wilgotne ciasto z chrupiącą gruszką.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12785
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4552
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Zmiksować.Następnie wlać olej,wodę i zapach.Zmiksować.Wsypywać stopniowo przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Zmiksować.Gruszkę obrać i pokroić na cienkie plasterki.Do przygotowanej tortownicy z kominem nalać ok 1/3 części ciasta i ułożyć gruszkę,posypać migdałami...zalać kolejną porcją ciasta...i znów ułożyć gruszkę i migdały...nalać ciasto.Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika ( 180 ) i piec ok 1 godz. Po upieczeniu nakłuć wykałaczką i sprawdzić czy ciasto jest upieczone.Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO