Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i wilgotne ciasto z chrupiącą gruszką.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6346
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1964
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6346
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1964
 
         
         
                Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Zmiksować.Następnie wlać olej,wodę i zapach.Zmiksować.Wsypywać stopniowo przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao.Zmiksować.Gruszkę obrać i pokroić na cienkie plasterki.Do przygotowanej tortownicy z kominem nalać ok 1/3 części ciasta i ułożyć gruszkę,posypać migdałami...zalać kolejną porcją ciasta...i znów ułożyć gruszkę i migdały...nalać ciasto.Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika ( 180 ) i piec ok 1 godz. Po upieczeniu nakłuć wykałaczką i sprawdzić czy ciasto jest upieczone.Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe,wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO