Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z obłędnie pyszną masą. Smakosze kokosa z pewnością będą zadowoleni :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8294
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252886
Polecam.
Odsłon: 1388
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8294
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252886
Polecam.
Odsłon: 1388
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki.
Jogurt łączymy z budyniem, słodzikiem/cukrem, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Rozwałkowany placek kładziemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy go widelcem. Na to wykładamy masę i przykrywamy 2 plackiem, którego również delikatnie nakłuwamy. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.