Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z obłędnie pyszną masą. Smakosze kokosa z pewnością będą zadowoleni :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki.
Jogurt łączymy z budyniem, słodzikiem/cukrem, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
Rozwałkowany placek kładziemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy go widelcem. Na to wykładamy masę i przykrywamy 2 plackiem, którego również delikatnie nakłuwamy. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.