Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten czekoladowy deser możesz jeść bez wyrzutów sumienia! Przygotowaliśmy go na bazie płatków owsianych, banana i kakao. Nie dodaliśmy ani grama białego cukru, słodkości nadają mu daktyle. Aby deser wyszedł gładki i kremowy do miksowania użyj blendera kielichowego, jeśli go nie posiadasz, świetnie sprawdzi się również ręczny, będziesz musiał po prostu dłużej blendować masę.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Banana pokrój na mniejsze części i włóż do zamrażalnika na około 2 godziny.
Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na co najmniej 3 minuty. Po tym czasie odlej wodę.
Ważne: Jeśli wolisz mniej słodki deser, dodaj 1 daktyla, jeśli słodszy wybierz 2.
Zagotuj 100 ml wody i zalej nią płatki. Odstaw na bok — płatki owsiane muszą całkowicie wchłonąć wodę.
Do blendera przełóż płatki owsiane, daktyle, masło orzechowe i kakao. Wlej mleko lub napój roślinny i całość zmiksuj na wysokich obrotach. Następnie dodaj banan i ponownie zmiksuj na gładką masę.
Przełóż do szklanek, udekoruj startą kostką czekolady. Czekoladowy deser podawaj od razu po przygotowaniu.