Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanow czekolady i nietylko,,,,, Starajcie sie wybierac produkty nieprzetworzone i najwyzszej jakosci do przurzadzania potraw, tylko takie danie sa wartosciowe i smaczniejsze....Pamietajcie...sami jestesmy kreatorami tego co jemy!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180°C ubic bialka dodajac stopniowo cukier puder nastepnie wymieszac delikatnie z orzechami. Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10 min.Wystudzic
Na mase pralinowa: ,rozpuscic czekolade po dodaniu masla nastepnie delikatnie wymieszac z drobno pokruszonymi wafelkami,takimi jak na zdkeciu lub podobnymi, wylozyc mase na biszkopt
Na mus czekoladowy, podgrzewamy kremowke rozpuszczamy w niej czekolade polamana na kawalki, studzimy w lodowce,po ochlodzeniu ,powinno byc mocno schlodzona ubijamy na sztywno i ukladamy mase na ciescie. Nastepnie schladzamy kilka godzin lub najlepiej cala noc w lodowce po czym posypujemy sowicie kakao