Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy spód bez dodatku mąki, czekoladowy krem i owoce....
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 169
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2174
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 112
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 169
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2174
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy. Piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na krem. Mascarpone połączyć z wystudzoną czekoladą. Dodać do śmietanki, wymieszać.
Krem czekoladowy wyłożyć na migdałowy spód, na wierzchu ułożyć jeżyny. Wstawić do lodówki do schłodzenia.