Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy spód bez dodatku mąki, czekoladowy krem i owoce....
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy. Piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na krem. Mascarpone połączyć z wystudzoną czekoladą. Dodać do śmietanki, wymieszać.
Krem czekoladowy wyłożyć na migdałowy spód, na wierzchu ułożyć jeżyny. Wstawić do lodówki do schłodzenia.