Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy spód bez dodatku mąki, czekoladowy krem i owoce....
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy. Piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na krem. Mascarpone połączyć z wystudzoną czekoladą. Dodać do śmietanki, wymieszać.
Krem czekoladowy wyłożyć na migdałowy spód, na wierzchu ułożyć jeżyny. Wstawić do lodówki do schłodzenia.