Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy spód bez dodatku mąki, czekoladowy krem i owoce....
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1422
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 402
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 269
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1422
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy. Piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na krem. Mascarpone połączyć z wystudzoną czekoladą. Dodać do śmietanki, wymieszać.
Krem czekoladowy wyłożyć na migdałowy spód, na wierzchu ułożyć jeżyny. Wstawić do lodówki do schłodzenia.