Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowy trójkąt"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 102
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 102
Składniki
tydzień wcześniej; Porcja: 390 kcal; Cena porcji: ok. 1,60 zł;
Mąkę rozsyp na blasze. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika, lekko zrumień. Miód stop. Mąkę przestudź, wymieszaj z kakao, sodą i przyprawą do piernika. Dolej miód. Dodaj powidła, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj masłem i oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika o temp. 200°C. Piecz ok. 50 min. Ostudź. Piernik zawiń w ściereczkę i odłóż na ok. tydzień. Po tym czasie ciasto przetnij wzdłuż po przekątnej.
Obie polewy stop. Ciasto zlep ciemną polewą, formując ostrosłup. Oblej białą polewą i udekoruj orzechami.Źródło: Naj