Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zostawić go na noc w chłodnym miejscu. Wtedy ciasto się „przegryzie” i będzie miękkie, rozpływające się w ustach.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2832
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18695
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 728
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2832
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18695
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 728
Składniki
Wodę, olej doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, rozpuścić, dodać kakao, wymieszać do połączenia składników, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać schłodzoną masę kakaową oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie połączyć. Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Biszkopt piec 40min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty. Następnie przygotować masę budyniową. Z proszku budyniowego, cukru i mleka przygotować budyń, wystudzić. Po czym utrzeć z miękkim masłem. Wystudzony blat posmarować powidłem, następnie masą budyniową i przykryć drugim blatem. Lekko docisnąć. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Polecam