Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zostawić go na noc w chłodnym miejscu. Wtedy ciasto się „przegryzie” i będzie miękkie, rozpływające się w ustach.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
Wodę, olej doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, rozpuścić, dodać kakao, wymieszać do połączenia składników, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać schłodzoną masę kakaową oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie połączyć. Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Biszkopt piec 40min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty. Następnie przygotować masę budyniową. Z proszku budyniowego, cukru i mleka przygotować budyń, wystudzić. Po czym utrzeć z miękkim masłem. Wystudzony blat posmarować powidłem, następnie masą budyniową i przykryć drugim blatem. Lekko docisnąć. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Polecam