Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zostawić go na noc w chłodnym miejscu. Wtedy ciasto się „przegryzie” i będzie miękkie, rozpływające się w ustach.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Wodę, olej doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, rozpuścić, dodać kakao, wymieszać do połączenia składników, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać schłodzoną masę kakaową oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie połączyć. Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Biszkopt piec 40min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty. Następnie przygotować masę budyniową. Z proszku budyniowego, cukru i mleka przygotować budyń, wystudzić. Po czym utrzeć z miękkim masłem. Wystudzony blat posmarować powidłem, następnie masą budyniową i przykryć drugim blatem. Lekko docisnąć. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Polecam