Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zostawić go na noc w chłodnym miejscu. Wtedy ciasto się „przegryzie” i będzie miękkie, rozpływające się w ustach.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1272
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5793
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18406
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1272
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5793
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18406
 
         
        Składniki
Wodę, olej doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, rozpuścić, dodać kakao, wymieszać do połączenia składników, wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać schłodzoną masę kakaową oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie połączyć. Blaszkę o wymiarach około 35x 20 wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Biszkopt piec 40min. Po wystudzenia przekroić na dwa blaty. Następnie przygotować masę budyniową. Z proszku budyniowego, cukru i mleka przygotować budyń, wystudzić. Po czym utrzeć z miękkim masłem. Wystudzony blat posmarować powidłem, następnie masą budyniową i przykryć drugim blatem. Lekko docisnąć. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą.
Polecam