Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki, prosty ale oryginalny w smaku obiad. :) Do jego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku składników. Zapraszam do spróbowania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Gotowanie zaczynamy od pokrojenia mięsa w grubą kostkę. Mięso usmażyć na patelni z rozgrzanym oleju. W trakcie smażenia posolić oraz popierzyć. Przełożyć do garnka.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki. Na tym samym tłuszczu zeszklić warzywa. Następnie dodać do mięsa.
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kwadraty. Mocno usmażyć na patelni również na tym samym tłuszczu. Dodać do mięsa.
Do garnka dodać wino, sos sojowy, rosół oraz cukier. Dusić ok pół godziny. Gdy całość będzie dla Was zbyt rzadka, sos można zagęścić mąką ziemniaczaną. Należy odlać samą ciecz do szklanki i wymieszać w niej dokładnie mąkę ziemniaczaną. Dodać do garnka i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając.
Danie podawać z ryżem. Pamiętać, żeby posypać je kiełkami. :) Smacznego! :)