Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki, prosty ale oryginalny w smaku obiad. :) Do jego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku składników. Zapraszam do spróbowania.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Gotowanie zaczynamy od pokrojenia mięsa w grubą kostkę. Mięso usmażyć na patelni z rozgrzanym oleju. W trakcie smażenia posolić oraz popierzyć. Przełożyć do garnka.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki. Na tym samym tłuszczu zeszklić warzywa. Następnie dodać do mięsa.
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kwadraty. Mocno usmażyć na patelni również na tym samym tłuszczu. Dodać do mięsa.
Do garnka dodać wino, sos sojowy, rosół oraz cukier. Dusić ok pół godziny. Gdy całość będzie dla Was zbyt rzadka, sos można zagęścić mąką ziemniaczaną. Należy odlać samą ciecz do szklanki i wymieszać w niej dokładnie mąkę ziemniaczaną. Dodać do garnka i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając.
Danie podawać z ryżem. Pamiętać, żeby posypać je kiełkami. :) Smacznego! :)