Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i kakaową pianka. Idealne na różne okazje pięknie wygląda i prezentuje się na stole.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę zagnieść ciasto. Podziel na 2 części większą i mniejsza . Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia zetrzyj na tarce o grubych oczkach większą część ciasta. Ciasto podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu.
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem , dodaj kakao, pianę wyłóż na śliwki. Na wierzch zetrzyj mniejszą część ciasta . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.