Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i kakaową pianka. Idealne na różne okazje pięknie wygląda i prezentuje się na stole.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 577
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 936
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 660
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113154
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 577
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 936
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 660
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę zagnieść ciasto. Podziel na 2 części większą i mniejsza . Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia zetrzyj na tarce o grubych oczkach większą część ciasta. Ciasto podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu.
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem , dodaj kakao, pianę wyłóż na śliwki. Na wierzch zetrzyj mniejszą część ciasta . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.