Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i kakaową pianka. Idealne na różne okazje pięknie wygląda i prezentuje się na stole.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4427
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285929
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4427
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285929
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Dodaj margarynę, żółtka i śmietanę zagnieść ciasto. Podziel na 2 części większą i mniejsza . Włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia zetrzyj na tarce o grubych oczkach większą część ciasta. Ciasto podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż śliwki skórką do dołu.
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem , dodaj kakao, pianę wyłóż na śliwki. Na wierzch zetrzyj mniejszą część ciasta . Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.