Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Clafoutis to po prostu "owoce w cieście".
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27309
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27309
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 46
Składniki
Odsączone owoce kładziemy na posmarowanej tłuszczem formie.
Cukier, zmielone migdały i skrobię wymieszać. Jajka ubić w osobnym naczyniu. Następnie wszystko połączyć i zalać tym owoce. Na wierzch posypać migdały. Piec w temperaturze 180 stopni ok.25 minut.