Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co tu dużo mówić ... delicja, że palce lizać
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85094
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2387
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9904
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3799
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7004
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85094
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2387
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9904
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3799
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7004
Składniki
Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy w miseczce z proszkiem i octem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie masę z żółtek, a na końcu mąkę wymieszaną z kakao. Wylewamy na blaszkę, pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Biszkopt studzimy, nasączamy kawą wymieszaną z alkoholem.
Krem: miękkie masło ucieramy dodając powoli kajmak.
Biszkopt smarujemy kremem, układamy wiśnie osączone z syropu, następnie układamy biszkopty nasączone w kawie i alkoholu, zalewamy tężejącą galaretką.