Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co tu dużo mówić ... delicja, że palce lizać
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1012
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 922
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1012
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 922
Składniki
Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy w miseczce z proszkiem i octem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie masę z żółtek, a na końcu mąkę wymieszaną z kakao. Wylewamy na blaszkę, pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Biszkopt studzimy, nasączamy kawą wymieszaną z alkoholem.
Krem: miękkie masło ucieramy dodając powoli kajmak.
Biszkopt smarujemy kremem, układamy wiśnie osączone z syropu, następnie układamy biszkopty nasączone w kawie i alkoholu, zalewamy tężejącą galaretką.