Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Składniki
Ciasto: wybijamu żółtka i białka osobno. Białka ubijamy na pianę. Dodajemy po 1 łyżce cukru dalej ubijając. Jak cukier sie dobrze rozbija dodajemy po 1 żółtku mieszając za każdym razem po wlaniu jednego około 2 minut. Mąkę i proszek mieszamy i dodajemy po 2 łyżki do ciasta powoli mieszając.
Krem: gotujemy niecałe 2 szkalnki mleka, do reszty mleka dodajemy budynie i mieszamy. Wlewamy do mleka i mieszamy do zgęstnienie budyniu. Zdejmujemy z ognia i od razu wsypujemy 2 galaretki cytrynowe do masy budyniowej i dobrze mieszamy do ich rozpuszczenia. odkładamy w chłodne miejsce. Jak Masa budyniowa wystygnie to miksujemy margarynę i dodajemy po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem kładziemy na wystudzonym biszkopcie i równomiernie rozsmarowywujemy. Na masie układamy delicje obok siebie (polewą do góry) i wstawiamy do lodówki. Rozpuszczamy 2 galaretki w 2,5 szkl wody i jak bedą tężały to wylewamy na delicje i wkładamy do lodówki na chwilę.