Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest skomplikowane a efekt końcowy wspaniały. Aromatyczny, delikatny puszek z jabłkami, wprost rozpływający się w ustach. Pycha!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2984
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 939
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2443
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6848
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2984
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 939
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2443
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6848
Składniki
Sposób wykonania: Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier cały czas miksując. Gdy piana będzie sztywna i lśniąca dodać stopniowo po jednym żółtku. Gdy wszystkie składniki będą już dobrze połączone dodać rozpuszczone i schłodzone masło, olejek i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki jeszcze chwile zmiksować. Jabłka obrać i pokroić w większe cząstki, posypać cynamonem i wymieszać delikatnie z ciastem. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, przełożyć ciasto i wyrównać. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 – 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu można posypać wierzch cukrem pudrem. Smacznego :-)