Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik nie jest trudnym do wykonania, a efektem naszej pracy jest puszysty smakołyk, który rozpływa się w ustach... :]
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18385
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34979
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18385
Składniki
Z pięciu pierwszych składników zagniatamy ciasto(* można dodać łyżkę śmietany) i wkładamy je do lodówki na 10 min; po upływie czasu, ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę( obklejamy dodatkowo brzegi brytfanny ciastem) i nakłuwamy je widelcem
Kolejne siedem składników łączymy w jednej misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy; następnie wylewamy całość na ciasto (masa jest dosyć rzadka)
Ciasto wkładamy do piekarnika na 90 min w temp. 170*C ---> 15 minut przed końcem pieczenia, ubijamy białka z cukrem i wylewamy na sernik- wyrównujemy całość i nadal pieczemy. Po ostygnięciu, na cieście powinna się pojawić "rosa" :)