Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka na słodko czyli deser palce lizać, w tę myśl doskonale wpisuje się ciasto marchewkowe. Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to jest to doskonały sposób żeby ją wykorzystać. Ciasto marchewkowe jest wilgotne, puszyste i doskonale komponuje się z słodką serkową polewą.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto: Mieszamy razem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym a następnie dodajemy olej oraz pozostałe suche składniki powoli mieszając Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a połowę orzechów kroimy na drobne kawałki i dodajemy do przygotowanej masy Całość mieszamy i wylewamy na posmarowaną formę (smarujemy tylko dno, bez boków) Ciasto marchewkowe pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, okresowo sprawdzając patyczkiem
Polewa: Wszystkie składniki mieszamy razem a następnie ubijamy mikserem Gotową polewę rozprowadzamy na torcie jak przestanie być gorące Całość dekorujemy posypując po wierzchu pozostałymi orzechami