Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka na słodko czyli deser palce lizać, w tę myśl doskonale wpisuje się ciasto marchewkowe. Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to jest to doskonały sposób żeby ją wykorzystać. Ciasto marchewkowe jest wilgotne, puszyste i doskonale komponuje się z słodką serkową polewą.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ciasto: Mieszamy razem: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól Jajka ucieramy z cukrem trzcinowym a następnie dodajemy olej oraz pozostałe suche składniki powoli mieszając Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach a połowę orzechów kroimy na drobne kawałki i dodajemy do przygotowanej masy Całość mieszamy i wylewamy na posmarowaną formę (smarujemy tylko dno, bez boków) Ciasto marchewkowe pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut, okresowo sprawdzając patyczkiem
Polewa: Wszystkie składniki mieszamy razem a następnie ubijamy mikserem Gotową polewę rozprowadzamy na torcie jak przestanie być gorące Całość dekorujemy posypując po wierzchu pozostałymi orzechami