Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników bardzo słodkich deserów :) Połączenie chrupiących herbatników, słodkiej masy kajmakowej, bananów i bitej śmietany to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Banoffee pie to tradycyjne angielskie ciasto, dziś u mnie w wersji deseru, który przygotujecie w zaledwie 10 minut .
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 973
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 973
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Składniki
Herbatniki rozdrobnić w malakserze na piasek. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Banany pokroić na plasterki i zalać sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszać. Masę kajmakową (jeśli jest mocno twarda) podgrzać kilka sekund w mikrofalówce lub umieścić puszkę w misce z ciepłą wodą na kilka minut. Do szklanek/pucharków wsypać po 2 łyżki herbatników, 1 łyżkę masy kajmakowej, poukładać plasterki bananów i dodać 2 łyżki bitej śmietany. Tak postępować, aż do wyczerpania składników. Bitą śmietanę na wierzchu udekorować pozostałymi plasterkami banana i posypać startą czekoladą. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.