Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser bez pieczenia „Ptasie mleczko” - idealny deser!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno. Ubitą śmietanę łączymy z galaretką cały czas ubijając. Masę przekładamy do foremki wyłożonej folią spożywczą. Deser dajemy na 2 godziny do lodówki.
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej wraz z 1/2 szklanki śmietany kremówki. Smarujemy deser przygotowaną polewą czekoladową. Smacznego!