Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu mus czekoladowo-migdałowy z ciasteczkami. Mogę go jeść bez końca. Smaczny również jako masa do przełożenia tortu. Przepis na 4 salaterki
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3222
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3222
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
Składniki
Śmietanę wlać do garnka i lekko podgrzać. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dobrze schodzić - najlepiej w lodówce przez całą noc.
Ciastka pokruszyć (np. włożyć do woreczka i rozkruszyć tłuczkiem) i wymieszać z likierem. Śmietanę ubić i wymieszać mikserem z ciasteczkami. Ułożyć w pucharkach, posypać płatkami migdałowymi. Gotowe :)