Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu mus czekoladowo-migdałowy z ciasteczkami. Mogę go jeść bez końca. Smaczny również jako masa do przełożenia tortu. Przepis na 4 salaterki
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Składniki
Śmietanę wlać do garnka i lekko podgrzać. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dobrze schodzić - najlepiej w lodówce przez całą noc.
Ciastka pokruszyć (np. włożyć do woreczka i rozkruszyć tłuczkiem) i wymieszać z likierem. Śmietanę ubić i wymieszać mikserem z ciasteczkami. Ułożyć w pucharkach, posypać płatkami migdałowymi. Gotowe :)