Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu mus czekoladowo-migdałowy z ciasteczkami. Mogę go jeść bez końca. Smaczny również jako masa do przełożenia tortu. Przepis na 4 salaterki
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Składniki
Śmietanę wlać do garnka i lekko podgrzać. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dobrze schodzić - najlepiej w lodówce przez całą noc.
Ciastka pokruszyć (np. włożyć do woreczka i rozkruszyć tłuczkiem) i wymieszać z likierem. Śmietanę ubić i wymieszać mikserem z ciasteczkami. Ułożyć w pucharkach, posypać płatkami migdałowymi. Gotowe :)