Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu mus czekoladowo-migdałowy z ciasteczkami. Mogę go jeść bez końca. Smaczny również jako masa do przełożenia tortu. Przepis na 4 salaterki
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 174
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 174
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Składniki
Śmietanę wlać do garnka i lekko podgrzać. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia składników. Dobrze schodzić - najlepiej w lodówce przez całą noc.
Ciastka pokruszyć (np. włożyć do woreczka i rozkruszyć tłuczkiem) i wymieszać z likierem. Śmietanę ubić i wymieszać mikserem z ciasteczkami. Ułożyć w pucharkach, posypać płatkami migdałowymi. Gotowe :)