Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kinder Bueno to batonik uwielbiany równie bardzo przez dzieci, jak i dorosłych. Nic dziwnego, że w sieci nie brak receptur zainspirowanych tym słodkim przysmakiem. Najczęściej są to przepisy ciasta bez pieczenia – proste, ale jednak pracochłonne. Potrzeba zresztą nie tylko nieco czasu na ich przygotowanie – należy uzbroić się w cierpliwość, ponieważ ciasto musi poleżakować kilka godzin w lodówce. Ktokolwiek stęsknił się za smakiem batonika Kinder Bueno, a nie ma go akurat pod ręką, wie, że trudno czekać tak długo… Deser Kinder Bueno przygotujesz naprawdę błyskawicznie. Co więcej – od razu jest gotów do spożycia!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12322
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12322
Składniki
Roztop czekoladę deserową i mleczną w kąpieli wodnej. Połącz ją z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodaj zmielone na pył (np. malakserem) orzechy laskowe. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
W osobnym naczyniu roztop białą czekoladę z kilkoma łyżkami śmietany kremówki. Resztę śmietany ubij „na sztywno”. Wymieszaj ją szpatułą z serkiem mascarpone, przestudzoną, ale wciąż płynną białą czekoladą oraz cukrem waniliowym. Jeśli chcesz, dopraw masę do smaku cukrem pudrem.
Przygotuj kilka pucharków lub salaterek. Nakładaj do nich na zmianę łyżkę kremu czekoladowego i łyżkę kremu śmietanowego. Na koniec w każdy pucharek wbij 1-2 biszkopty. Oprósz deser drobiną kakao.