Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kinder Bueno to batonik uwielbiany równie bardzo przez dzieci, jak i dorosłych. Nic dziwnego, że w sieci nie brak receptur zainspirowanych tym słodkim przysmakiem. Najczęściej są to przepisy ciasta bez pieczenia – proste, ale jednak pracochłonne. Potrzeba zresztą nie tylko nieco czasu na ich przygotowanie – należy uzbroić się w cierpliwość, ponieważ ciasto musi poleżakować kilka godzin w lodówce. Ktokolwiek stęsknił się za smakiem batonika Kinder Bueno, a nie ma go akurat pod ręką, wie, że trudno czekać tak długo… Deser Kinder Bueno przygotujesz naprawdę błyskawicznie. Co więcej – od razu jest gotów do spożycia!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1166
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1166
Składniki
Roztop czekoladę deserową i mleczną w kąpieli wodnej. Połącz ją z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodaj zmielone na pył (np. malakserem) orzechy laskowe. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
W osobnym naczyniu roztop białą czekoladę z kilkoma łyżkami śmietany kremówki. Resztę śmietany ubij „na sztywno”. Wymieszaj ją szpatułą z serkiem mascarpone, przestudzoną, ale wciąż płynną białą czekoladą oraz cukrem waniliowym. Jeśli chcesz, dopraw masę do smaku cukrem pudrem.
Przygotuj kilka pucharków lub salaterek. Nakładaj do nich na zmianę łyżkę kremu czekoladowego i łyżkę kremu śmietanowego. Na koniec w każdy pucharek wbij 1-2 biszkopty. Oprósz deser drobiną kakao.