Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To trochę takie wspomnienie lata. Trochę truskawek zamrożonych z poprzedniego sezonu ,biszkopty i amaretto...coś na słodko.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 461
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4591
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 865
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8301
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13136
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 461
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 144
Składniki
Herbatę zaparzamy ,studzimy i mieszamy z amaretto w proporcji 1:1. Biszkopty nasączamy herbatą wymieszaną z alkoholem. Przekładamy do pucharków. Truskawki podgrzewamy ,wsypujemy cukier i smażymy do momentu ,kiedy będą gęste. Miksujemy. Zalewamy biszkopty ,zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę.