Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najlepsze smakołyki z tymi owocami. Dziś chyba padnie na jakieś ciacho ale jeszcze nie mam pomysłu. Na razie zapraszam Was na deserek.
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 36
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 211
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 36
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 117
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 211
Składniki
Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Biszkopty i herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu. Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek. Na ciastka wyłożyć porcje śmietany a na śmietanę porcje truskawek. Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą. Na górze powinny znaleźć się truskawki. Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.