Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najlepsze smakołyki z tymi owocami. Dziś chyba padnie na jakieś ciacho ale jeszcze nie mam pomysłu. Na razie zapraszam Was na deserek.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 39
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4183
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Biszkopty i herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu. Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek. Na ciastka wyłożyć porcje śmietany a na śmietanę porcje truskawek. Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą. Na górze powinny znaleźć się truskawki. Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.