Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser do kawki. Nie za słodki , lekko kwaskowaty.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaje cukier i miksuje ok.1 minuty. Następnie dodaję żółtka z olejem. Mąkę mieszam z proszkiem i dodaję do masy. Delikatnie mieszam i wylewam na małą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekę ok. 20 minut .
Truskawki myję i blenduje.Galaretkę rozpuszczam w 150 ml. wody. Żelatynę rozpuszczam w 50 ml. wody. Upieczony biszkopt studzę. Ja przełożyłam biszkopt do miski, ale można zostawić go w tortownicy.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję cukier puder i 4-5 łyżek musu truskawkowego. Pod koniec ubijania dodaję tężejącą żelatyne i wylewam masę na biszkopt. Wkładam do lodówki. Galaretkę mieszam z 200 ml. musu. Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewam na górę i wkładam z powrotem do lodówki na minimum 1 godzinę..