Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi deserów o smaku czekolady , cappuccino i śmietanki ? Wszystkie smaki ujęłam w jednym pucharku.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Składniki
Ciasto czekoladowe; w jednym naczyniu mieszamy mąkę, proszek i kakao. w drugim mokre składniki i cukier. Suche mieszamy drewnianą szpatułką i dodajemy mokre. Mieszamy mikserem do połączenia składników. Pieczemy około 40 minut w 160* lub do suchego patyczka. Czas pieczenia zależy od wielkości blaszki. U mnie była duża, więc ciasto było cienkie i czas pieczenia był krótszy. Masa cappuccino; W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, kakao, wodę i wódkę. Żółtka ubić z połową cukru do białości. Białka ubić z drugą połową cukru. Do masy z żółtek wlewać stopniowo rozpuszczoną czekoladę. Dodać ubite białka z cukrem a następnie ubitą śmietankę kremówkę. Masa śmietankowa; Listki żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie zalać wrzątkiem i dodać cukier. Mieszać aż do rozpuszczenia żelatyny. Dolać likier śmietankowy. Odstawić do stężenia. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z zastygłą galaretką.