Smaczny,lekko kwaskowy deser a jeśli weźmie się pod uwagę zalety zdrowotne czarnych porzeczek,nic więcej nie trzeba mówić;) .Podaję składniki na dwa deserki.
Deser z czarnymi porzeczkami
Składniki
- Carne porzeczki, ok 250 g
- biszkopty lub inne herbatniki, ok 10 dag
- śmietanka kremówka, 200 g
- cukier puder, ok 2 łyżki
- cukier waniliowy, 1 łyżeczka
Składniki
- Carne porzeczki, ok 250 g
- biszkopty lub inne herbatniki, ok 10 dag
- śmietanka kremówka, 200 g
- cukier puder, ok 2 łyżki
- cukier waniliowy, 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Porzeczki obrać,umyć,odsączyć i zmiksować z cukrem pudrem.Biszkopty pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem w folii.Śmietankę ubić z łyżeczką cukru waniliowego.
Do miseczki nałożyć łyżkę zmiksowanych porzeczek,na to łyżkę pokruszonych biszkoptów a następnie łyżkę bitej śmietany.Nakładać w ten sposób do skończenia składników.Smacznego:)
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 963

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36105

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1026
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 963

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36105

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1026



Składniki
- Carne porzeczki, ok 250 g
- biszkopty lub inne herbatniki, ok 10 dag
- śmietanka kremówka, 200 g
- cukier puder, ok 2 łyżki
- cukier waniliowy, 1 łyżeczka
Porzeczki obrać,umyć,odsączyć i zmiksować z cukrem pudrem.Biszkopty pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem w folii.Śmietankę ubić z łyżeczką cukru waniliowego.
Do miseczki nałożyć łyżkę zmiksowanych porzeczek,na to łyżkę pokruszonych biszkoptów a następnie łyżkę bitej śmietany.Nakładać w ten sposób do skończenia składników.Smacznego:)
Pyszny i piękny ;-)
Dziękuję:)
Naprawdę bajka)))5
Pięknie wygląda w tych pucharkach i na pewno jest smaczny:)do wypróbowania:)