Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie wakacji, smaki lata. Więcej na blogu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1080
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1080
Składniki
Najpierw robimy mus truskawkowy. Składniki: 250 g truskawek (świeżych lub mrożonych); 16 g cukru waniliowego. Sposób przygotowania: Przygotowanie: ok. 10 min. Najpierw dokładnie myjemy truskawki i suszymy (jeśli są świeże). Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).
Zaczynamy od rozkruszenia ciastek w blenderze. Wkładamy je na dno kubeczków lub szklanek z płaskim dnem. Polewamy ciastka jedną łyżką musu truskawkowego. Następnie w misce ubijamy żółtko z cukrem pudrem. Potem innej misce ubijamy śmietanę. Żółtka mieszamy z serkiem mascarpone, a potem dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Całość wykładamy na pokruszone ciastka z musem. Na górę deseru kładziemy truskawki do dekoracji. Deser chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, smacznego!