Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser o mocno czekoladowym aromacie.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1979
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1979
Składniki
Smietane, budyn i cukier ubijac mikserem az krem bedzie sztywny. Gotowy mus nalozyc do plastikowego worka z odcietym rozkiem. Wycisnac krem na ciasteczko, przykryc nastepnym i tak powtorzyc dwa razy (na kremie konczac). Gotowy deser udekorowac dodatkowa smietana, listkiem miety i czekoladowa ozdoba.
Budyn, ktorego uzylam to taki, ktory mozna przyrzadzic bez gotowania, miksujac jedynie z zimnym mlekiem. Ciesteczka, ktorych uzylam nosza nazwe Mr.Christies chocolate wafels i sa bardzo czesto uzywane do deserow bez pieczenia. Ozdoby wykonalam z roztopionej masy czekoladowej, ktora wlalam do specjalnie do tego przeznaczonych foremek. (candy mold)