Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania. Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu. Porada: Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później