Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki zaczynają królować w naszych domach i z ochotą wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką, truskawkami i bananami.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem. Wykładamy na wierzch galaretki , dekorujemy owocami, posypujemy dowolną posypką.